عمركم ما اكلتوا قبل كده كارت كيك او كيكة الجزر.
لازم تجربوها بطريقتي. انا عارفة ان في ناس كتير ممكن تحس ان كلمة كيكة الجزر مش مشجعة قوي. بس اللي هيقول كده اكيد عمره ما جرب ياكل كارت كيك معمولة حلو.
الكيكة دي. تكون معمولة مزبوطة بيبقى طعمها من احلى الكيكات اللي ممكن تاكلوها. طعمها حلو جدا القوام بتاعها بيرفد.
حبيت النهاردة اوريها لكم بطريقة سهلة فكرت اعملها لير كيك لان نفس الكيكة دي اما بعملها باشكال كتير. بس بدل ما نعملها اللي هي كزا طبقة فوق بعض وتزيين وكده.
اعملها في صينية واحدة آآ مستطيلة كبيرة وفي نفس الوقت طريقة تزيينها سهلة قوي وبسيطة اي حد يعرف يعملها.
بجد من احلى الكيكات عندي انتم عارفين ان انا باحب الكيكات كتير.
بس يعني دي من من الزهم. جربوها وهتفهموا قصدي. تعالوا نبدأ بالطريقة. اول حاجة هنعملها. الجزر فهنحضر الجزر الاول. آآ اخدت كم جزرة قشرتهم وبشرتهم بالمبشرة العادية.
زي ما قلت انا النهاردة هعمل صينية كبيرة عملت مقاس كتير يأكل مسلا اتناشر فرد او حاجة. آآ اللي عايز يعمل صينية اصغر هيعمل اكتب لكم. اكتب لكم تحت في المقادير مقاسات لصينية صغيرة وصينية كبيرة عشان كل واحد عشان ما تحتاروش.
هنا بشرط حوالي هنحتاج حوالي تلات اربع جزرات الكمية بالزبط تكون كوبايتين ونص من الجزر المبشور. نضغطهم كده. كوبايتين ونص او بالجرامات حوالي متين وخمسين. جرام.
تاني حاجة نعملها نجهز بقى ميكس الدقيق ونخلط معه شوية المواد الجافة ونخليه على جنب. عندي هنا كوبايتين ونص من الدقيق متعددة الاستعمالات العادي هحط عليه آآ رشة ملح حوالي معلقة صغيرة ممسوحة. وبعدين هنزود بقى السبايسس بتاعتنا.. دايما بيبقى فيها نكهة توابل كده. الاساس فيها هو القرفة.
انا حطيت من القرفة حوالي معلقتين صغيرين ممسوحين. اللي عايز يكتفي بالقرفة بس يقدر بس انا هزود كمان حاجتين. ما بيخلوش طعم السبايس وريحة الكيكة تحفة. هازود نص معلقة صغيرة من آآ. زنجبيل البودر او المطحون وهزود بشرة من جوزة الطيب.
ما بحبش جوزة الطيب المبشورة جاهزة بتبقى ريحتها راحت. نجيبها كاملة كده ونبشرها احنا بتخلي ريحة الكيكة تحفة. احط منها برضه حوالي نص معلقة صغيرة انا ما قستهاش قوي.
يعني تقريبا نص حبة. دي كده السبايسس اللي احنا ضفناها عليها. هنزود بقى كمان المادة الرافعة اللي تخليها تتنفخ. هنحط معلقتين صغيرين من البيكنج صودا. مش الباودر. البيكنج صودا اللي هي بيكربونات الصوديوم او الكربوناتو دي اللي هتتفاعل احسن مع الكيك وتخليها منتفخة ورخامتها فلافي وجميلة جدا. معلقتين صغيرين ممسوحين.
اقلب بقى كل الحاجات الجافة دي مع بعض لحد ما تتوزع التوابل وكل حاجة كويس. وكده ده الخليط بتاعي جاهز هنضيفه في الاخر. دلوقتي بقى هنحتاج الزبد. تخدم في الكيكة دي نص كوباية من الزبدة ونص كوباية من الزيت.
اللي عايز يحط كوباية واحدة من الزيت ينفع. اللي عايز يعملها بالزبدة كلها ينفع. مجرباهم قبل كده وكلهم حلوين. والزيت بيخليها خفيفة ما بتبقاش لما تبرد تبقى تقيلة او البيفضل قوامها خفيف. نزود بقى السكر هستخدم. برضه نوعين من السكر هستخدم كوباية من السكر الابيض وكوباية من السكر البني. انا عارفة ان هم يبانوا كتير بس زي ما قلت لكم هي صينية كبيرة قوي.
لو هتعملوا صينية اصغر هتبقى نص كوباية ونص كوباية. آآ اللي ما عندوش سكر بني ممكن يخلط السكر الابيض مع شوية من العسل. الاسود او الدبس لحد ما يبقى بيلزق في بعضه كده وقوامه شبه السكر البني ويستخدمه.
هناخد الطبق اللي احنا هنخلط فيه وهنحط في الاول الزبدة.
طبعا طرية علشان تتخلط بسهولة بحرارة الغرفة.
واحط عليها السكر. اخلطهم مع بعض. اللي عايز يستخدم اه زي اللي انا عايزاه ينفع عايز يعملها بالمضرب الكهربائي ينفع اللي حتى ما عندوش ده او ده ممكن يحط الحاجات كلها مع بعض في الخلاط وبعدين يصبها على الدقيق والمواد الجافة اللي احنا عملناها في الاول. انا بحب اعملها بالمضرب علشان.
هوا على قد ما نقدر ويخليها فلافي كده بعد ما الزبدة اتخلطت مع السكر اللي احنا حطيناه هزود البيض هحتاج تلت بيضات بزود البيض بحطه بقى واحدة واحدة لحد ما يتخلط وبعدها بسيب المضرب يضربهم شوية مع بعض بحيس ان لونهم بقى فاتح. لهم هوا كده والقوام بقى خفيف.
زودت كمان نص كوباية الزيت وكل حاجة اتقلبت مع بعض
. بهدي بسرعة عشان مفيش حاجة تطير عليا وهزود بالراحة الدقيق اللي خلطناه مع المواد الجافة ده في الاول الميكس اللي عملناه.
وهزود كمان شوية حليب. كمية الحليب اللي هحتاجها مستخدمة كوباية الا ربع. والحليب اعصر عليه نقطتين كده من عصير اللمون ونقلب. مع بعض هنحس ان السطح بتاعه بقى مقطع كده شوية ، وده هيخليه يتفاعل مع البيكنج صودا اللي احنا حطيناها ويخلي الكيكة آآ فلافيو. تمام؟ شوية شوية بقى كده بزود حبة من الميكس بتاع الدقيق اللي احنا حطيناه وشوية من الحليب لحد ما بضيف الات. ما بخلطش زيادة عن اللزوم من بعد ما بحط الدقيق ممكن اكمل تقليب بايدي. شايفين القوام بتاع الكيكة بتاعتي بقى عامل ازاي? خفيفة جدا. الجزء الاخير ده باحب اعمله بايدي ان انا ازود بقى اوزع الجزر اللي احنا بشرناه في الاول.
وشوية من. اللي عايز يستغنى عن المكسرات خالص يقدر ممكن يعملها من غير مكسرات بس هي الميكس بتاعة كيكة الجزر مع شوية من آآ او آآ عين الجمل بيبقى طعمهم مع بعض يعني كلاسيك. فتبقى الكيكة طرية وفي نفس الوقت يجي لنا حتة قرمشة كده من. بتاعها بيبقى خطير. كسرتهم شوية كده بالسكينة. يعني علشان يبقوا قطع صغيرة وتتوزع احسن.
اخر حاجة بقى هضيف الجزر والمكسرات ونقلبهم مع بعض عشان بايدي كده عشان نتأكد انها اتوزعت عليها بالكامل وكده خليط الكيك بتاعنا جاهز.
الكمية بقى بتاعة الكيك اللي انا عاملاها كبيرة. فدي صينية اكبر صنية عندي تقريبا اللي هي بيبقى مقاسها خمسة وعشرين في خمسة وتلاتين سنتي. فهتعمل عدد كبير اللي عايز يقسمها على صينيتين مدورين.
او مربعين او يعملها كاب كيكس يعني الخليط ده ينفع. يتعمل حاجات كتيرة قوي. جهز الصينية كويس عشان ما تلزقش. الكيكة دي هتلزق لو ما اتجهزتش في الصينية كويس. فممكن ندهن الصينية زبدة ونحط فيها اه معلقة دقيق ونحركها كده لحد ما تتغطى بالدقيق والزبدة كويس.
نوزع الخليط كده ونسوي السطح كويس. وكده جاهزة انها تدخل الفرن.
هتاخد في الفرن الحجم الكبير ده هياخد حوالي تلاتين لخمسة وتلاتين دقيقة.
لما. فيها توسبك تطلع نضيفة او طرف السكينة يطلع نضيف يبقى هي كده استوت. الكيكة دي لما تستوي بيطلع لونها غامق شوية ما تتخضوش هي المفروض تبقى كده. هي الكركيك بتكون غامقة شوية بسبب الجزر والسكر البني القرفة والحاجات دي. فبيطلع. على بني شوية. نيجي بقى او طبقة الكريمة اللي هتتحط عليها من الوش. وعلى فكرة دي مش اساسية خالص.
الكيكة دي لوحدها سكرها كويس. ممكن تتاكل زي ما هي كده جنب مشروب او حاجة. مش لازم يتحط لها فراستنج او كريم على الوش. بس برضه الاتنين مع بعض. وطعمهم حلو جدا. عشان نعمل طبقة الكريمة دي التلات مكونات اللي احنا محتاجينها. محتاجين القطعة دي من آآ الجبنة الكريمي انا باستخدمها في الايدلفيا. البلوك ده بيبقى تقريبا وزنه حوالي متين خمسة وعشرين جرام. هازود عليها نص كوباية من الزبدة. طرية وهزود سكر.
هنحتاج من السكر بودرة كوبايتين. الكوبايتين دول آآ وزنهم تقريبا متين واربعين جرام. مستخدمة سكر بودرة جاهز. بيبقى سكره اخف شوية. عشان بيبقى مخلوط بنشا. آآ ممكن تقللوا الكمية لو حابين يعني ممكن تخلوها كوباية ونص لو بتحبوا الكريمة سكرها خفيف قوي.. كوبايتين هي اللي هتعجب اغلب الناس. هنبدأ بقى نخلط المكونات دي مع بعض. الاول انا آآ اتأكدت كده ان الكريمة ناعمة. خلطتها الاول شوية لوحدها وبعدين هزود الزبدة ونخلط الاتنين مع بعض.
وهزود كمان السكر بالراحة نهدي. ونزود السكر تدريجيا. اخر حاجة زودتها هي اه نص معلقة صغيرة او رشة من. الفانيليا وبس خلطتهم مع بعض شوية لحد ما بقوا فلافي كده زي ما انتم شايفين. وكمية الكريمة دي كبيرة عشان الصينية كتير. وعشان هنشيل منها على جنب. كمان حابة نعمل بهم الكسرات الكيوت اللي انتم شفتوها في الاول دي. فبعد ما شلت شوية صغيرين من الكريمة على.
آآ فردت بقية الكمية كلها على السطح وحاولت انعمها على قد ما اقدر. حطتها في التلاجة تبرد شوية عشان طبقة الكريمة تتماسك اكتر. ممكن. وهي في الصينية كده زي ما هي او تقطعوها وتزينوا كل واحدة لوحدها. انا طلعت كم سلايس وحبيت اوريكم اشكل عليهم الجزرات الصغننين دول ازاي. نقلبها. هنا كانت بردت شوية قلبتها مع اللون.
واحدة حطيت عليها لون اورنج وواحدة حطيت عليها لون اخضر غامق علشان تبقى الطرطوفة دي بتاعة الجزر. هنحتاج بس كم نقطة لحد ما توصل للون. لون الاورانج الجزراوي ده الغامق شوية..
حطيتها في كيس مع قمع يكون آآ دايرة رفيعة. وآآ هاعمل الاشكال اللي انتم شايفينها دي. مش لازم تبقى برفكت خالص. بالعكس بحس مع الحاجات دي لما بيبقى شكلهم آآ عشوائي كده وعسول كانهم مرسومين بايد بيبقى شكلهم احلى.. الخط متموت كده واسع شوية من فوق وننزل على ضيق يدينا شكل شبه الجزرة. يعني يكاد يكون جزرة.
مثلث كده. وبعدين. اخدت الجزء الاخضر بردو كمية كريمة صغيرة خالص حطيت عليها لون اخضر وعملت بيها خطوط تعمل الزعرورة دي اللي بتبقى على الجزرة من فوق.
بعد كم واحدة الشكل هيبدأ يزبط معاكو طريقتها سهلة ما هياش طبقات وهتقعدي تبني كيكة تعملي حاجات. حطيتهم انا في. الصغيرة دي وبس ده الشكل النهائي بتاع بتاعتنا. يعني انا كلت في في كوفي شوت كتير في اماكن كتير من اللي بتقدمها جنب القهوة والحاجات دي. بتاعتي هي الاحلى. انا متأكدة. جربوها وهتعجبكم جدا جدا لزيزة قوي.
بالهنا والشفا. مقدما لكل اللي هيجربها واشوفكم على خير قريب وباي باي.
تعليقات
إرسال تعليق