أيس كريم بيتي لذيذ جدا بسهولة ومن غير قالب

 بما ان الصيف بدأ والجو بدأ يحرر. الحر بيحب الايس كريم.

 فالنهاردة هوريكم ازاي نعمل ايس كريم بارز في البيت.

 سهلين جدا.. بيحتاجوش مكونات كتير وطعمهم بيطلع حلو جدا شبه الجاهز.

 هاوريكم ازاي تعملوهم في القالب لو عندكم القالب اللي بيتعمل فيه الايس كريم بارز اللي زي دي.

 هاوريكم ازاي تعملوها من غيره لو مش موجود عندكم. تعالوا نبدأ على طول في الطريقة. اول حاجة هنبدأ بالمكونات بتاعة.

 ايس كريم نفسه وهنحتاج مكونين. كريمة كريمة الخفق وهنحتاج حليب محلى مكسف.

 علبة الحليب المحلى المكسف دي هستخدمها كلها وهستخدم كوبايتين ونص من الكريمة. الكريمة المفروض تكون باردة قوي على قد ما نقدر. نخليها في التلاجة ونطلعها تكون باردة. قوي قبل ما ما نضربها. 

الحليب المحلى المكسف هحتاج منه العلبة كلها. آآ هي فيها آآ حوالي ربعمية جرام. 



وهستخدم العلبة دي كمية من كريمة الخفق كوبايتين وربع. كوبايتين وربع من الكريمة. والكريمة هتكون باردة. يعني. التلاجة على طول قبل ما نضربها. دول كده المكونين الاساسيين اللي بيتعمل بهم الايس كريم السريع انا هعملهم النهاردة بالفانيليا فمش هحط غير آآ رشة فانيليا معلقة فانيليا وبس.

 الاول هبدأ بالكريمة هضربها شوية نص ضربة. يعني مش هنخلي.

 كريمة مخفوقة. انا بس عايزاها تتقل شوية صغيرين ويدخل لها شوية هوا. فلما بندخل لها شوية هوا بتطلع فلافي اكتر شوية. ضربتها بس دقيقتين تلاتة. بعد دقيقتين على سرعة عالية زودت عليها رشة الفانيليا وعلبة الحليب المحلي المكسف كلها.

 خلطتهم مع بعض كويس وبس كده هوقف. ما تكملوش لحد ما تبقى. قوي يعني كريمة تقيلة قوي عشان هيبقى فردها وان هي ما يبقاش فيها فراغات فقاعات هواء كتير صعب. فزي ما انتم شايفين القوام بتاعها مخفوق شوية بس في نفس الوقت لسة سائلة

.. لو عندكم بقى القالب هتصبوها في القوالب بتيجي بقى اشكال وحاجات كتير السيليكون بيبقى سهل سهل ان احنا نطلعهم منه. فهنملاها وهنصبها في القالب على طول. فلو عندكم القالب هتصبوها في القالب وتساوي السطح

.. على الفريزر. الطريقة دي بعد ما يتجمد الايس كريم هنطلعه وهنسيح شوكولاتة. ننزلها في الشوكولاتة لحد ما تتغطى بطبقة واحدة خفيفة من الشوكولاتة.. او ممكن تعملوها بطريقة تانية غير التغميس اللي هوريه لكم كمان شوية.

 وهي ان احنا ندهن القالب الاول. بالشوكولاتة زي ما عملنا كده في فاكرين كرات الشوكولاتة بتاعة الهوت شوكت اللي عملناها اللي بتسيح لما نحط عليها الحليب. يعني سيحت شوية من آآ شيكولاتة ممكن تستخدموها بالحليب.

آآ او شيكولاتة بيضا اللي انتم عايزينه. وهدهن بالفرشة كده. خفيفة على الجوانب وعليها كلها من جوة. وبعدين هسيبها تتماسك دقيقتين. هي هتتماسك بسرعة الشوكولاتة وبعدين هنصب آآ خليط الايس كريم اللي احنا عملناه. ولما تتجمد ندهن السطح كمان. نفرد طبقة كمان عشان نغطيها مكونات.

 ممكن تعمله بالطريقة دي او بالطريقة دي حبيت اوريكم الاتنين والاتنين سهلين. يفضل بقى ان انتم تسيبوها طول الليل في الفريزر. ايس كريم بار شكله بيرفكت. على فكرة هو ممكن يتاكل زي ما هو كده من غير شيكولاتة بس شيكولاتة بتخليه احلى. او فيس.. طيب اللي ما عندوش بقى القالب هيعمل ايه? ازاي تعملها من غير قالب.

هنحتاج يا اما صينية صغيرة او اي علبة صغيرة الحجم اللي انتم عايزينه. يفضل نفرد فيها ورقة من ورق البارشمنت ورق الزبدة اي. تخليها ما تلزقش ونعرف نطلع الايس كريم منها اسهل بدل ما نقطعه في الصينية.

 صبيت جواها نفس الخليط اللي احنا عملناه وفردته كده حركت الصينية لحد ما اتوزع كويس. وبردو هحطه في الفريزر يتجمد. سبته معهم طول الليل وتاني يوم لما اتجمد كويس. ونعدي السكينة على الاطراف كده عشان ما يعني نفصله عن الصينية. وبعدين قلبته وهاقطعه بقى بالاشكال اللي انا عايزاها واحطه جواه الخشب ده بتاع الايس كريم. واحنا بنتعامل مع الايس كريم بنتعامل بسرعة عشان خصوصا لو الجو حر عشان ما يسيح. بهدل الدنيا.

فدخلت كل واحدة من من الاستيكس دي جوة القطعة من الايس كريم وهرجعه تاني على طول على الفريزر. عشان يبرد تاني قبل ما احط عليه الشيكولاتة. الطريقة دي مش بتخلي شكله بيرفكت قوي مربعات كده شوية بس برضه عسول. بفضل. المسيح الشوكولاتة في حاجة تكون ضيقة شوية كوباية او حاجة عشان اعرف اغمس الايس كريم جواه.

آآ انا سيحتها في الميكروويف او على حمام بخار وبزود عليها وانا بسيحها معلقتين زيت. 

اي زيت نباتي تحبوه بيساعد بس ان القوام هيبقى اخف شوية عشان نعرف. نغمس فيها. وبعدين هاخد كل واحد ايس كريم وهو بارد قوي. واغمسه كده في الشيكولاتة لحد ما تاخد طبقة واحدة خفيفة. بما ان الايس كريم بارد الشوكولاتة تتماسك عليه في سواني.

يعني حتى وانتم ماسكينها في ايدكم كده هتلاقوها لونها بيتغير وبدأت تتماسك

.. ده شكلهم بعد ما خلصوا. طعمهم حلو جدا. من الطف الحاجات اللي ممكن الواحد ياكلهافيهم حر. وخصوصا لو انتم مستخدمين اه شوكولاتة جودتها حلوة بتبقى فعلا طعمها احلى من الجاهزة بكتير.

 كان في واحدة كمان على طب المكسرات هي راحت فين? اهي. في واحدة حطيت في الاخر.

 خلطت مع الشوكولاتة شوية فول سوداني او اه لوز. وقلت يا ريتني عملتهم كلهم كده. كانت احلى احلى طعم. اللي مخلوط معي شوية داني متكسر صغير او لوز. 

كلهم كان طعمهم حلو. جربوها اعملوها في الصيف بما انك الجو حر. هو حاجة فن. جربوها يعني. وان انتم تعملوها في البيت. وبيطلع طعمها جميل. بالهنا والشفا مقدما لكل اللي هيجربها. واشوفكم تاني على خير قريب وباي باي.

تعليقات