انا عارفة انتم بتحبوا الاكلات السهلة السريعة قد ايه.
دايما لما بعمل وصفة من الوصفات السريعة والسهلة اللي ما بتاخدش وقت دي.
انتم بتحبوها. بها جدا وانا متفهمة ان مش كل الناس لما بتكون جعانة عندها استعداد تقعد ساعات في المطبخ عشان تعمل الحاجات دي كلها. تلات بطاطسات هنحط لهم شوية اضافات تحولهم لاكلة لزيزة في منتهى الطعامة. مش بتاخد وقت ولا مجهود ولا مكونات كتير.
اي حد ممكن يعملها. تعالوا نبدأ. بالطريقة.
تعالوا نبدأ على طول بالطريقة. اول حاجة هنحتاج تلات بطاطسات.
هنغسلهم الاول ونقشرهم. استخدموا اي نوع بطاطس متوفر عندكم.
البطاطس اللي انا مستخدماها كبيرة شوية كده. لو اصغر ممكن تكتروا شوية.
احنا هنعمل صينية كبيرة تقريبا تلاتين. فالكمية دي حاجة تقدروا تتحكموا فيها عايزين اكتر او اقل. بعد ما قشرت البطاطس هقطعها بقى لمكعبات متوسطة.
بعد ما بقطعها شرايح سميكة كده بقسمها لمكعبات يكونوا قريب. نوعا ما في الحجم عشان يستووا كلهم في وقت واحد. كل ما تصغروا المكعبات دي شوية كل ما هتستوي اسرع.
هنزود بعد كده بصلة واحدة. هاخد بصلة وهقطعها مكعبات اصغر شوية من البطاطس.. وادي شكلها بعد ما قطعنا الاتنين البطاطس والبصل جاهزين هناخد بقى طاسة او حلة كبيرة هنحط فيها معلقة زيت ومعلقة زبدة او سمنة عشان تدي طعم حلو كده مع البطاطس. هبدأ الاول بالبصل. وهقلبه لحد ما يدبل شوية ولونه يتغير.
ودرجة الحرارة تكون اعلى من المتوسطة شوية. بعد ما البصل بدأ يستوي شوية ولونه يتغير. زودت قطع البطاطس اللي انا مقطعاها. وهقلب كل حاجة مع بعض عشان. ان هي اتغطت بشوية الزبدة والزيت اللي احنا حطينها.
حطيت فص واحد توم.
وهزود بقى شوية توابل ملح وفلفل اسود.
بابريكا وشطة.
وشوية زعتر مجفف وروزماري.
الزعتر.
او الاعشاب المجففة طعمها حلو قوي وبيليق مع البطاطس.
ممكن تحطوا اي اضافات توابل تانية انتم بتحبوها بس عايزينها تبقى سبايسي يعني معلقة صغيرة تقريبا من كل واحد عشان يبقى فيه توابل كمية توابل حلوة كده بتدي طعم للبطاطس وتخليها كده متبلة وسبايسي..
زودت كمان معلقة كبيرة من البقدونس المفروم وقلبت كل حاجة مع بعض وبعدين هزود دلوقتي اضافة هتدي طعم رهيب. معلقة سخنة صغيرة من آآ مرقة الدجاج الف. لو عندكم مكعبات هتحطوا مكعب واحد هيخليها طعمها كأنها بطاطس في الفراخ.
تقدروا تستخدموا اي نوع. يعني مرقة الدجاج الفورية او مرقة الخضار اللي انتم تحبوه.
انا حطيت معلقة واحدة صغيرة من المرقة البودر دي وطول الوقت بقلب بخلط كل حاجة مع بعض
.. عشان بقى البطاطس تكمل سوا. هنحتاج نزود شوية ماية ونغطيها علشان البخار يتكون والبطاطس تستوي من النص بالكامل. لان احنا هنسويها كلها في الطاسة يعني فعايزين كل المكعبات تستوي كويس.
نخلي عينا عليها عشان ما تتحرقش او تلزق من تحت ما نعليش عليها درجة. حرارة قوي زيادة عن اللزوم ولو احتاجت شوية مية نزود اكتر. كل شوية كده بديلها تقليب عشان اتأكد انها ما لزقتش وبعدين اغطيها كويس عشان البخار يساعدها تستوي.
كل ما كان المكعبات اصغر هتستوي معكم اسرع.. بس لحد ما ابقى شكلها كده بقت طرية وكلها استوت والصوص اللي حواليها تخن كده شوية زي ما انتم شايفين. هي لحد دلوقتي طعمها في منتهى اللزازة.
فرقة الدجاج اللي احنا حطيناها دي مديالها طعم حلو مع ميكس التوابل والاعشاب. لزيزة وسبايسي وطعمها حلو.
هنحطها بقى في صينية وهدخلها الفرن تاخد وش خفيف.
صينية ممسوحة مسحة زيت وحطيت فيها. بطاطس بتاعتي فردتها هي كده مستوية وطرية وجميلة.
زينت الوش بس بشوية زتون وفلفل. فلفل احمر وزتون او فلفل اخضر.. وكان عندي كمان شوية جبنة صغيرين متبقيين من فيديو المناقيش. وحطيت رشة صغيرة خالص.. وبس كده بقى جت هتدخل الفرن.
الفرن بقى يا ريت مش سخن مش محتاجين نسخن الفرن ولا اي حاجة. انا بافتح بس الشواية من فوق بعلي الرف فوق خالص بحيس تبقى قريبة جدا من الحرارة من فوق. يا دوب.
لون يعني دقيقة ولا حاجة ما تبعدوش عنها. يا دوب بس الجبنة تسيح وتاخد تحميرة بسيطة جدا. خلوا الرف يكون عالي خالص عشان تبقى قريبة من الحرارة وتتحمر بسرعة. وبس. كده بقت جاهزة?
ريحتها وطعمها وشوية الاضافات اللي احنا حطيناها عليها. بجد. طعمها لزيز جدا جدا. دي حلوة ومشبعة وما خدتش اي وقت وبالهنا والشفا مقدما لكل اللي هيجربها. اشوفكم تاني على خير قريب. باي باي.
تعليقات
إرسال تعليق