حبايب قلبي يا رب تكونوا بصحة وخير يا رب ان شاء الله.
النهاردة هنعمل مع بعض تلات وصف.
اسرع من بعض واحلى من بعض.
وصفات للعشاء سهلة وسريعة وبسيطة.
اي حد ممكن يعملها سواء بقى بنوتة صغننة او شاب او اي حد بيجوع بالليل وعايز اكلة سريعة وبسيطة وسهلة وفي نفس الوقت لزيزة جدا.
ياللا بنا نسمي الله. صل على الرسول
ونشوف التلات وصفات بتوعنا اللي اسهل من بعض هنعملهم ازاي.
اول وصفة معنا هنعمل سندوتشات بطريقة سهلة وبسيطة.
تعالوا نشوف هنعملها ازاي. البداية هنا.
معي بيضة. وهحط عليها شوية فلفل اسود كده صغيرين.
وشوية كمان ملح صغيرين. هنخفق البيضة بتاعتنا كويس.
وبعد كده نحط في الطاسة شوية زيت صغيرين او حتة زبد.
الموجود عندنا ما فيش مشكلة.
اول ما طاسة بتاعتي تسخن هنزل بالبيض.
وهبدأ اوزع البيض بتاعي في الطاسة علشان يملى الطاسة كلها.
اول ما البيض احس ان.
وهو لسة كده في ماية ما استواش هاجيب رغيف عيش.
انا هنا آآ استخدمت العيش الشامي. انتم ممكن تستخدموا العيش التورتيلا.
ممكن هاجيب رغيف عيش.
انا هنا آآ استخدمت العيش الشامي. انتم ممكن تستخدموا العيش التورتيلا.
ممكن. العيش البلدي بس لو هتعملوا العيش البلدي بتاع الافران بتاعنا العادي ده ممكن نجيب طاسة اصغر من كده شوية علشان يكون قرص البيض على قد الرغيف بتاعنا. بضغط عليه بايديا كده وابدأ الفه جوة الطاسة لحد ما اتأكد ان البيض استوى كويس وعلشان كمان.
البيض يلزق في الرغيف بتاعنا.
كده خلاص انا اتأكدت ان الرغيف والبيض لزقه بمستوى خلاص البيض هنبدأ بقى نقلب الرغيف بتاعنا.
بصوا البيض خلاص استوى تمام وبقى على قد الرغيف.
بعد كده الحشوات جوة. عايزينه. انا هنا استخدمت اللانشون ومعه كمان جبنة شيدر.
انتم ممكن تستخدموا سوسيس وجبنة رومي جبنة نستو وجبنة آآ مسلسات اللي هي المسلسات آآ زتون فلفل جبنة بيضا اي حاجة انتم عايزينها ممكن.
من جوة ديت حاجة بتاعتكم. بعد كده بابدأ اطبق للجنب اليمين والجنب الشمال.
زي ما انتم شايفين كده انتم عايزينها ممكن حشوات من جوة ديت حاجة بتاعتكم.
بعد كده بابدأ اطبق الجبنة نستو جبنة آآ مسلسات اللي هي. زتون فلفل جبنة بيضا اي حاجة انتم عايزينها ممكن الحشوات من جوة ديت حاجة بتاعتكم. بعد كده بابدأ اطبق للجنب اليمين والجنب الشمال زي ما انتم شايفين كده وباقلب الجنب التاني وبعد كده باضغط. كويس علشان الجبنة تسيح وتمسك السندوتش كله في بعضه.
وبعد شوية هقلب كده على الوش التاني. وآآ وهحمص الجنب التاني. كده خلاص السندوتش بتاعنا اتعمل. زي ما انتم شايفين. وشكله جميل ومقرمش.
من الجانبين هنقطعه بقى مع بعض. اي تقطيعة بقى ممكن تقطعوه بالنص ممكن تقطعوه زي ما انا عملته كده. مش محتاج جنب منه غير شوية خضار طماطم خيار بس وخلاص واحلى عشفة.
آآ في سواني عملناها.. يلا بنا ندخل على الوصفة التانية. الوصفة اللي بعد كده هنعمل مع بعض فاهيتا الدجاج او فاهيتا الفراخ. اه طبعا احنا لما بنطلبها من برة بتكون غالية جدا.
انا هاقول لكم ازاي تعملوها في البيت بنفس الطعم والريحة. ولكل حاجة بنشتريها من برة بالزبط. وهنعملها انضف من برة واقتصادية جدا عن برة. يلا نشوف مكوناتها عبارة عن ايه?
معي هنا بولة هحط فيها معلقة صغيرة من البصل البودر. معلقة صغيرة من التوم البودر. مع. صغيرة من الملح. اه نص معلقة كده من البابريكا صغيرة. ومعي نص معلقة صغيرة من الحبهان على ورق اللورا.
انا طحناهم على بعض الاتنين. وكمان معي نص معلقة من الفلفل الاسود. ومعي ربع معلقة صغيرة من. الجنزبيل.
وهحط عصير لمونة. وحاجة اساسية في الوصفة بتاعتنا الصويا صوص. هستخدم منه معلقتين كبار. وهو اساسي في الوصفة بتاعتنا. معلقتين كبار كده من الصويا صوص. هنقلبهم مع بعض كويس.. وفي الاخر هحط فصين من التوم متوسطين بالحجم اللي انتم شايفينه ده. لو التوم عندكم اكبر من كده التوم الفريش.
آآ ممكن نستخدم فص واحد كبير براحتكم. المهم ان هو يعني ما يكونش كتير قوي. هنقلب بقى كل. المكونات في بعضها. وهنا جبت النص كيلو من صدور الفراخ بس قطعته تقطيعة كبيرة شوية. علشان لسه لما يستوي هيكش معنا فيكون كبير كده وشكله حلو. هقلب بقى مم الفراخ او الدجاج بتاعنا في قلب التتبيلة.
لو عندكم وقت ممكن. تسيبوها شوية في التتبيلة. لكن لو ما عندكوش وقت ممكن تشتغلوا بها على طول انا هنا في الفيديو هشتغل بها على طول. طاسة كده على النار سبتها لما سخنت وحطيت شوية من الزيت ومكعب زبدة. ممكن سمنة ممكن زبدة بس ممكن آآ زيت بس. اللي براحتكم اللي موجودة عندكم اشتغلوا به. وبعد كده هنزل بالفراخ بتاعتي. في الاول هضغط عليها كده واسيبها ما نقلبهاش في الاول عشان ما تنزلش المية بتاعتها
كده خلاص الوصفة بتاعتنا خلصت.
هنجيب العيش بتاعنا بقى سواء عيش فينو او عيش تورتيلا او اي نوع من آآ من انواع العيش.
بتفضلوه. وهنبدأ بقى نحط الفاهيتا بتاعتنا جوة العيش.
زي ما انتم شايفين ما شاء الله شكلها جميل ولا ريحتها تحفة. مش قادرة اوصف لكم ريحتها تجنن.
انصحكم كلكم تجربوها. الوصفة دي هتعجبكم جدا وسريعة وسهلة. ما خدتش اي وقت
.. يلا بنا. على الوصفة اللي بعد كده. الوصفة اللي بعد كده هنعمل اه فطاير البيتزا. فطاير البيتزا دي من الاكلات المحبوبة جدا للاطفال. انا ولادي بيعشقوها. وسهلة وسريعة مش هتاخد مننا غير خمس دقايق بس في تحضيرها. ومكوناتها هنلم كل اللي في التلاجة وهنعمله بها. يلا بنا نشوف الجمال ده كله هنعمله ازاي. اي نوع جبنة بقى متوفر عندكم سواء جبنة موتزاريلا جبنة تشدر جبنة رومي. اي نوع متوفر عندك ممكن ميكس من الجبن دي كلها نحطها..
وبعد كده هجيب فلفل اخضر. ومش هحدد الكميات لان على حسب الكمية اللي انت هتعملوها. وهنا ده فلفل الوان. انا هنا مقطعاهم في الرزاف في الفريزر. وهنا زتون آآ اسمر او اي زتون اخضر اي نوع بس مقطعاه تقطيعة. شوية. وهنا استخدمت البسطرمة. انتم ممكن تستخدموا السوسيس. ممكن تستخدموا اللانشون.
ممكن تستخدموا اي نوع حتى بواقي الفراخ اللي موجودة عندكم من الغدا ممكن تقطعوها وتحطوها. آآ لحمة مفرومة. ممكن تحطوها اي حشوات موجودة عندكم. تمام مش هتقول لأ. قلبت كل الحشوات في بعضها كويس. تعالوا بقى نعمل خلطة التوريق. آآ اللي بتخلي الجلاش بتاعنا مورق وحلو وطري جدا من جوة.
هنجيب نص كو. من الزبدة او السمنة او الزيت اي حاجة موجودة عندكم ممكن برضو نعمل خليط من السمنة او الزيت او الزبدة. وهحط عليهم علبة زبادي اي نوع زبادي متوفر عندكم اشتغلوا به. وبعد كده هجيب معلقة صغيرة. بيكنج بودر اللي هو بنحطه على الكيك اللي هو خميرة الحلويات معلقة صغيرة. وهنبدأ نضرب آآ كل المكونات دي مع بعضها كويس. هنلاقيها بتهيش كده وبتعمل زي الكريمة. آآ كده خلاص. هنا معي بقى نص كيلو من الجلاش.
انا هعمل كم. كبيرة انتم مش محددين تعملوا الكمية دي. اي كمية عندكم ممكن تستخدموها. في البداية كده بصوا الخليط بقى شكله عامل ازاي يعني بيهيش كده وبيبقى عامل زي الكريمة كده.
بنبدأ ندهن نص. الورقة بتاعة الجلاش. والناس اللي هتقول لي طب ما احنا يا دنيا ما عندناش جلاش موجود. يا جماعة في اي مكان هتروحوا تلاقوا جلاش هاتوا. آآ لابسة لفتين تلاتة وحطوها في الفريزر وقت ما بتكونوا عايزين تشتغلوا او يبقى وصفة فيها جلاش. بتطلعيه على ترابيزة المطبخ وقت قصير خالص بيفك وتشتغلي به. وبيكون زي الطازة بالزبط. بعد ما دهنت نص الورقة كده بابدأ اه اه نصين على بعض. وبعد كده بدهن. دهمة بسيطة كمان.
اه من الخليط اللي انا عملته خليط التوريق ده. وبعد كده بابدأ احط جزء من الخلطة بتاعتي او الحشوة بتاعتي. اي حشوة زي ما قلت لكم هتنفع وتكون جميلة. شوفي انتم بتحبوا ايه وايه. اللي انتم بتحبوها وحطوها في الحشوات. وهنبدأ اتني الطرف اليمين كده والطرف الشمال. وهبدأ اطبق آآ الفطيرة بتاعتي زي الزرف كده.
او آآ مربع. علشان آآ اخلي الحشو جواها ما يطلعش منها. خالص من الجنبين او من اي مكان. هنا جبت طاسة على النار وزي ما انتم شايفين انا بحط بسويها في الاول على الجزء اللي انا قافلة منه اخر حاجة. بابدأ ارص كده الفطاير بتاعتي جوة الطاسة. وعلى فكرة انتم. تدهني صينية زبدة او سمنة برضو وتحطيها ترصيها في الصينية وتسويها في الفرن زي ما بنسوي الجلاش العادي يعني تدهني فوقها وتحطها بالسمنة او الزبدة آآ او بالزيت حتى كمان وبتحطيها في الفرن عادي بتستوي.
زي ما بتسوي الجلاش العادي. ما فيش سواني بس بضغط عليها ضغطة بسيطة كده والنار بتكون متوسطة مش عالية قوي ولا واطية قوي لان عالية قوي هتتحرق مني بسرعة وباطية قوي هتشرب مني سمنة ومش هتكون حلوة.
في سواني كده بتكون كويسة وابدأ اقلبها. الجنب التاني ما بتاخدش وقت خالص في سواني بتكون معمولة. كده خلاص كمان استوت من الجنب التاني هطلعها. شايفين شكلها عامل ازاي?
على فكرة مقرمشة جدا من برة. وطرية جدا من جوة.
الخليط اللي احنا عملناه ده بيخلي الفطاير مورقة كده من. وحلو قوي. كده خلاص خلصت الكمية بتاعتي. شايفين شكلها حلو ازاي? وما خدتش وقت في عمايلها خالص في سواني كانت معمولة. وعملنا تلات وجبات للعشا احلى من بعض في دقايق مع ما خدتش مننا لا وقت ولا مجهود.
ولا حتى كلفتنا. وعمل. حاجة طعمها حلو وفي وقت قصير جدا. لو عجبكم النوع ده من الفيديوهات آآ اكتبوا لي في التعليقات وانا عندي افكار كتيرة جدا للفطار وللعشاء السريع البسيط. آآ اكتبوا لي وانا اعمل لكم كزا فيديو للوجبات السريعة. آآ للعشاء والفطار.
.. تابع الشرح فى الفيديو
تعليقات
إرسال تعليق