اسهل واسرع بيتزا من غير فرن ولا خميرة جاهزة في 5 دقائق! اكل بيتي

 النهاردة مناسب للاوقات اللي بنكون نفسنا ناكل فيها بيتزا.

 بس مش عايزين نعمل كل الخطوات الطويلة.

 عايزين اكلة سريعة. مش عايزين بقى نقعد نعجن العجينة ونسيبها تخمر ساعة او اكتر ونسخن الفرن.

 كل الحاجات دي. دي اكتر طريقة سهلة ومختصرة نقدر نحضر بها بيتزا من غير فرن في الطاسة بسرعة. 

والعجينة ما بيتحطلهاش خميرة وما بتتسبش تخمر لوقت طويل. عملنا بها معجنات مختلفة كانت كلها في في الفرن بس المرة دي هنعملها في الطاسة.

 وهنعمل بيتزا سريعة قوي. 



هقول لكم على شوية نصايح واحنا بنشتغل تخلي القوام بتاعها يطلع مزبوط وطرية وفيها قرمشة خفيفة من تحت وطعمها جامد جدا. اول حاجة هنحتاج كوباية وربع من الدقيق وكوباية من الزبادي او اللي هو الروب او اليوم. او اللبن الزبادي اللي هو بيكون متماسك شوية. الفيديو القديم اللي انا عملته معكم استخدمت فيه او الدقيق الزاتي التخمر. 

المرة دي هنستخدم الدقيق العادي المتعدد الاستعمالات. 

وهنزود عليه شوية اضافات. هحط على الدقيق رشة ملح.. وهاحط معلقة صغيرة من البيكنج بودر ونص معلقة صغيرة من البيكنج صودا. 

البيكنج صودا بتتفاعل مع الحموضة اللي موجودة في الزبادي اللي احنا هنستخدمه فتساعد ان العجينة تكون خفيفة شوية. لو مش متوافرة عندكم استخدموا معلقة ونص كاملين من البيكنج بو.

 هزود كمان على الزبادي معلقة صغيرة من زيت زتون او اي زيت نباتي تحبوه. ساعة برضو ان العجينة تكون طرية وتتلم على بعض. بجمع الاول في الطبق المكونات الجافة على بعض وبعدين بزود الزبادي اللي انا حاطة عليه. معلقة الزيت. في حاجة كمان لاحزتها ان الزبادي لما بيكون مش بارد قوي بيبقى اسهل عجن العجينة. فلو تعرفوا يعني تسخنوه شوية صغيرين في الميكروويف مش لازم يبقى سخن بس يعني يكون ايه بدرجة حرارة الغرفة مسلا.

 ده بيساعد برضو ان العجينة تتلم بصورة اسهل ولو بارد مش مشكلة.

 مع العجن هي هتدفى وهتلم معه.

 انا بس بلمها تبقى كورة ناعمة ويعني ما فيهاش فتافيت كتير ومش مقطعة مني. يعني مش لازم ابدا ان احنا نقعد نعجن فيها عشر دقايق كاملين زي البيتزا العادية لما كنت باقول لكم مش هتاخد كل العجن ده هتحتاج بس انها تتلم. على بعض لحد ما تبقى السطح بتاعها املس كده نوعا ما.

 في بقى ملحوظة هنا مهمة جدا ممكن وانتم بتعجنوا تحسوا ان العجينة بتلزق شوية.

 هي هتكون بتلزق وما تحاولوش تضيفوا دقيق كتير علشان ما تطلعش معنا في الاخر زي البسكوت. لان لو قعدنا نضيف في دي. هتطلع مقرمشة زيادة عن الاسلوب. فعشان تبقى طرية معكم والقوام بتاعها كده حتى بعد السوا يفضل طري.

 سيبوا العجينة يكون فيها رطوبة كويسة. يعني ما تكونش ناشفة قوي. بعد ما العجينة اتلمت معي هي كده خلاص جاهزة ان انا ابتدي اقسمها. واسويها على. اللي حابب ان هو يغطيها ويسيبها عشر دقايق او حاجة ترتاح شوية عشان بس دي يتشرب كل السواد وتتوزع كده عليه.

 ممكن يعمل كده. اللي ما عندوش وقت يكمل على طول.

 نقسم بقى العجينة لاتنين بيتزا لو عايزنها حجم متوسط لو عايز. 

صغيرة قوي ممكن تعملوا منها تلاتة. وهنفردها للسمك اللي انتم شايفينه ده. يعني ما تكونش رفيعة قوي زيادة عن اللزوم. لان الرفيعة هتقرمش وهتتحرق مش هيبقى فيها اي طراوة. وما تكونش كمان سميكة قوي علشان تستوي بالكامل لانه هي مش هتدخل فرن ولا اي حاجة.. ما تبقاش معجنة شوية من النص. 

لان لسه كده كده هي هتنتفخ لما تيجي تستوي. وانا بفرد العجينة بقى حاطة طاسة تسخن جنبي على درجة حرارة متوسطة وسيبوها تسخن شوية. عايزين العجينة اول ما تلمسها تاخد لون على طول وتستوي. يعني. ما تكونش الطاسة باردة ولسه هتقعد تسخن عشان برضو العجينة ما تنشفش.

 فسيبوها على درجة حرارة متوسطة شوية تسخن.

 وبعدين هنحط فيها مسحة زيت شوية من الزيت زتون او زيت نباتي برضو هيساعد انها تاخد لون مقرمشة خفيفة.. انها ما تلزقش. هنزل العجينة واول ما انزلها معي كده يعني نص دقيقة ولا حاجة اعدلها كده وازبطها في مكانها وبس. هسيبها بقى على على الناحية دي على درجة حرارة عالية علشان تاخد لون خفيف.

 لو انتم مسخنين الطاسة كويس مش هتاخد اي وقت. يعني في سو. 

هتلاقوها شايفين? اخدت اللون دهبي خفيف من تحت كده. اول ما اشوف من عند الاطراف ومن تحت اخدت لون اقدر الفها الناحية التانية. بعد ما بقلبها بحط الصوص بقى على الناحية اللي فوق اللي هي الدهبي اللي احنا سويناها. فاول ما بقلبها بقلل درجة الحرارة من من مت. الهادية وبعدين ببتدي بقى احط الاضافات اللي انا عايزاها. 

في البيتزا يعني كل واحد وزوقه يحط اللي بيحبه. حط صلصة طماطم. 

تشتروا صلصة طماطم جاهزة. تعملوها انتم في البيت.

 انا هوري لكم طريقتها كده مرة قبل كده.

 وكمان زودت جبنة جبنة. بعد ما حطيت الاضافات بتاعتي هتأكد بقى من السوى بتاعها. 

يعني ابص اشوفها اخدت لون من تحت كمان ولا لأ. شوفوا ازاي اللون عامل ازاي من تحت.

 لون دهبي حلو. تحت كانها مستوية في الفرن بالزبط.

 وشايفين وانا بتني العجينة وبحركها ازاي? 

طرية مش ناشفة. ده علشان انا ما قعدتش ازود دقيق كتير وسبت العجينة بتلزق شوية. العجينة اللي بتكون بتلزق دي ومخصوبة فيها عالية والتعامل معها صعب اسناء العجن. بتطلب. طعمها حلو جدا وطعمها حلو جدا. من العجينة الناشفة اللي بنقعد نحط لها دي اكتر اكتر. آآ حاولوا تقاوموا انكم تقعدوا تزودوا الدقيق.

 لما البيتزا بتاعتي اخدت لون حلو من تحت خلاص. 

حطوا فيه النار خالص. وهغطيها وهسيبها دقيقة.

 بس متغطية بقية الجبنة والحاجات اللي فوق تسيح وتسخن كويس. وبس كده. 

احنا خلاص خلصنا البيتزا بتاعتنا. يعني شايفين اللون بتاع الاطراف عامل ازاي كأنها مستوية في فرن. واخدة تحميرة لون كده حلو. وفي نفس الوقت لسة. يعني مشكلتي في التجارب اللي انا عملتها قبل كده مع البيتزا انها اللي بتتعمل في الطاسة دي بتنشف شوية. انما دي القوام بتاعها مزبوط. فيها قرمشة خفيفة من الاطراف ومن تحت. بس العجينة نفسها زي ما انتم شايفين بتميل معي ومرنة كده وطرية.. بالكامل عشان مش سميكة قوي.

 يعني بجد من شخص بيحب البيتزا قوي هي بيتزا طعمها حلو. 

مش هقدر اقارنها مسلا بيتزا ولا البيتزا الايطالية اللي احنا عملناها قبل كده اللي هي بقى فيها تخمير بطيء. اكيد التانية احسن. بس في نفس الوقت بالنسبة لوجبة اتعملت بسرعة. وبالنسبة للقوام واللون والطعم اللي العجينة طلعت به رائعة تنفع في الاوقات اللي الواحد عايز فيها وجبة سريعة. بالهنا والشفا مقدما. اشوفكم تاني على خير قريب وباي باي.

تعليقات